برای دریافت ناتیفیکیشنهای مربوط به آخرین فیلمها و آپدیتهای جدید آنها، کافی است دسترسی به اطلاعیهها رو فعال کنی. اینطوری همیشه از جدیدترین تغییرات باخبر میمونی!
اخبار ابتدایی درمورد انیمیشن Predator: Killer of Killers
منتشر شده در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۴۰۴
0 بازدید
انیمیشن غارتگر: قاتل قاتلان، جدیدترین اثر از فرنچایز غارتگر هست و ششمین اثر این مجموعه به حساب میاد. در زمان نوشتن این مطلب یعنی 6 ژوئن، غارتگر منتشر شده و گزارشی که مطالعه میکنید هم چکیده ای از واکنش اولیه ی منتقدین و و تحلیل این سایت از کل این فرنچایز هست.
داستان درمورد سه جنگجوی تاریخیه که دربرابر شکارچی های فضایی قرار میگیرن. اصطلاحا به این نوع داستان ها، آنتولوژی گفته میشه از این بابت که از چندین داستان مستقل تشکیل شده که توی یک جهان مشترک اتفاق میوفتن. آنتولوژی اصولا به فیلم و سریالایی گفته میشه که چند تا روایت جداگونه داشته باشن اما به لحاظ مضمون، ژانر یا لوکیشن، نوعی ارتباط معنادار بینشون وجود داره.
این انیمیشن، شکارچی ها رو به زمان دوری میبره. از دوره ی وایکینگ ها تا ژاپن سامورایی و جنگ جهانی دوم در آمریکا. داستان چند تا فصل داره. فصل اول اسمش سپر هست و مربوط به دوره ی وایکینگ هاست و شکارچی در اینجا با اسم "گرندل" شناخته میشه که اشاره ای داره به داستان کلاسیک بیوولف.
منتقد گاردین عقیده داره که ارجاعات ادبی جالبی رو میشه توی این انیمیشن دید و صحنه های اکشن، خلاقانه هستن و تنوع تاریخی به وجود اومده هم جذابیت خاص خودشو داره اما کیفیت انیمیشن، بیش از حد صیقل خورده به نظر میرسه و روح لازم برای جذب مخاطب رو نداره و بعضا حتی به نظر میرسه که از هوش مصنوعی برای ساختش استفاده شده.
با وجود جنبه های مثبت، بعضیا نسخه ی لایو اکشن رو پیشنهاد دارن فکر میکنن که همچین کاری میتونست پتانسیل بیشتری برای تاثیر گذاشتن روی ذهن مخاطب داشته باشه.
شکارچی، محصول آمریکاست و به دست استودیوهای قرن بیستم و دیزنی پلاس منتشر شده. کاراکتر شکارچی، شخصیت هایی از یک نژاد فرازمینی هستن که با فناوری پیشرفته توانایی سفر در زمان، توی دوره های مختلف تاریخ بشر ظاهر میشن و با سرسخت ترین جنگ جوهای زمینی مبارزه میکنن.
منتقد گاردین از بعضی جنبه های ظاهری و سبک انیمیشن ایراد گرفته اما از طرح داستانی، چندان ناامید نشده.
نکته ی دیگه ای که لازمه پیش از دیدن این اثر بدونید اینه که شکارچی یه انیمیشن بزرگسال محسوب میشه و هنوز تایید رسمی ای برای قسمت دوم منتشر نشده اما با توجه به نوع پایان بندی میشه انتشار داشت که به قسمت دوم هم کشیده بشه.
انیمیشن با جنگ در سیاره ی شکارچی تموم میشه اما سرنوشت شخصیت های اصلی، کاملا مشخص نیست که به خودی خود، امکان ساخت دنباله رو ایجاد کرده.
با توجه به میزان موفقیت انیمیشن های قبلی این فرنچایز، میشه انتظار ساخته شدن قسمت دوم رو داشت و در بعضی نقد و تحلیل های اولیه، بعضی منابع اشاره کردن که این اثر میتونه زمینه ساز یه دنباله ی بزرگتر باشه اما هنوز هیچ اعلام رسمی ای از طرف استودیوهای قرن بیستم یا دیزنی منتشر نشده.
فرنچایز شکارچی، یه مجموعه ی گسترده از فیلم، کمیک، بازی ویدیویی و اسپین آف های مختلفه که قدیمی ترین فیلمش به سال 1987 برمیگرده.
طرح کلی داستان درمورد نبرد با فضائی هاست
محور اصلی داستان این فرنچایز، نبرد انسان ها با شکارچی های فضائی هست که برای شکار جنگجوهای برتر زمین، به دوره های مختلف تاریخ سفر میکنن و هدفش به سمت بررسی مفاهیمی مثل غرور، بقا و مرگ میره.
بعضی از فیلم های این فرنچایز، چیزی بیشتر از اکشن صرف هستن و جنبه های روانشناختی تری از احساس غرور و هیجانی که درون جنگ وجود داره، ترس از ناشناخته ها و حتی استعاره هایی از شکار و بقا رو میشه درونشون دید. سبک روایت شکارچی، همیشه ترکیبی از اکشن، علمی تخیلی و وحشت بوده و انواع آدم ها از دوره های مختلف تاریخی و کشورهای مختلف، به عنوان شخصیت های کلیدیش ظاهر شدن.
بعضی از طرفدارا عقیده دارن که خیلی از دنباله ها نتونستن جذابیت فیلمی که در سال 1987 منتشر شد رو داشته باشن. بعضی از فیلم ها بین اکشن، علمی تخیلی و ژانر وحشت گیر کردن و نتونستن هویت مشخصی برای فرنچایز حفظ کنن و این موضوع باعث شده که بعضی از فیلم ها بیش از حد به صحنه های اکشن یا شوخی های نه چندان جالب اتکا کنن.
کیفیت فیلم ها هم خیلی متغیره. بعضی هاشون خیلی تحسین شدن و بعضی ها به لحاظ شخصیت پردازی و فیلمنامه، حسابی توی ذوق مخاطبا زدن.
میشه گفت که این فرنچایز، داستان تاریکی داره و توسعه اش برپایه ی افزایش موقعیت های بقا هست اما با توجه به معادله ای که از قدرت و بقا نشون میده، میشه حس کرد که احتمالا پیام نابهنجاری درمورد تفاوت خیر و شر ارائه میده.
این فرنچایز، همیشه بین نمایش بقا، قدرت و اخلاقیات، یه مرز نه چندان منطقی رو مشخص کرده و این موضوع باعث شده تا بعضی وقتا، پیام های پیچیده و حتی نابهنجاری درمورد خیر و شر ارائه بده.
شکارچی ها در این داستان، نه صرفا شرور هستن و نه کاملا بی طرف بلکه یه سیستم اعتقادی خاص دارن که بر پایه ی قدرت و شکارچی برتر بودن بنا شده.
در جریان این داستان، نه انسان ها لزوما معصوم هستن و نه شکارچی ها ذاتا پلید و همه صرفا برای اثبات برتری خودشون مبارزه میکنن و این باعث میشه مفهوم خیر و شر به یه سطح نسبتا پرریسک برسه چون حقانیت، صرفا به قدرت بستگی پیدا میکنه.
تاثیری که میتونه روی ذهن مخاطب ایجاد کنه به این صورته که ممکنه آدما حس کنن "اگر قوی باشی زنده میمونی و اگر ضعیف باشی شکار میشی" و نوع اخلاقیاتی که دنبال میکنه دیگه اهمیتی نداره.
این روایت، بیشتر با هدف سرگرم کردن و تهییج افراد علاقه مند به ژانر اکشن درست شده و اگه تاثیری هم داشته باشه، تاثیرش منفی هست و میتونه درک مخاطب از هدف مبارزه و ماهیت خیر و شر رو منحرف کنه.
تمرکز روی اکشن و بقا بدون ارائه ی نوعی چهارچوب اخلاقی محکم میتونه باعث بشه مخاطب، ناخودآگاه قدرت رو جایگزین عدالت کنه. توی بعضی مواقع، مرز بین شکارچی و قربانی کاملا از بین میره و هیچ تاملی درمورد معنای مبارزه وجود نداره و صرفا شاهد یه رقابت وحشیانه برای بقا هستیم.
اگر این مفهوم، بیش از حد ساده سازی بشه، میتونه پیام خطرناکی درباره ی برتری "قویترها" داشته باشه، طوری که مخاطب بدون فکر کردن درباره ی چرایی مبارزه، صرفا درگیر نوعی هیجان لحظه ای بشه.
این داستان میتونست بررسی عمیق تری درمورد فلسفه ی قدرت و اخلاق داشته باشه ولی بیشتر به عنوان نوعی سرگرمی اکشن طراحی شده و لزوما همیشه تبدیل به یک روایت تامل برانگیز نمیشه.
این نقد منفی، لزوما به این معنی نیست که ژانر اکشن لازمه که جمع بشه. مهمه که سناریو، به شکل زیرکانه تری درمورد ماهیت خیر و شر صحبت کنه و ذهن مخاطب رو درمورد انتخاب جهت درست و چیزی که ارزش جنگیدن داره به چالش بکشه اما انگیزه ها در این سناریو، به زنده بودن محدود میشه.
جمع بندی
ژانر اکشن، به خودی خود ظرفیت بالایی برای نمایش تضادهای اخلاقی داره اما وقتی روایت صرفا به بقای فیزیکی خلاصه بشه، عمیق پیامش کمتر میشه.
یه سناریوی هوشمندانه لازمه نه صرفا روی نبرد بلکه روی انگیزه های مبارزه هم تمرکز کنه. وقتی مبارزه صرفا برای زنده موندنه، سوال های مهم درمورد ارزش های انسانی و چیستی خیر و شر، عملا نادیده گرفته میشه یا جواب های نابهنجاری براشون به وجود میاد.